PIENIKIN HYMY VOI PELASTAA PÄIVÄN!

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Hymy on merkityksellinen asia. Oletteko muuten miettineet miltä tuntuisi katsoa jotain komediaa jos ei pystyisi vetämään suuta hymyyn? Se olisi aika ikävää. Tiesitkö myös, että hymyillessä käytämme melkein 20 eri kasvolihasta ?

Hymy ilahduttaa

Jokaisen tulisi uskaltaa hymyillä enemmän. Hymy on kaunis ja ilahduttaa hymyn vastaanottajan. Pienikin hymy voi myös pelastaa jonkun päivän. Se, kun tunnet olosi huomioiduksi, tuntuu väistämättä kivalle. Hymyileminen saa lisäksi mielen positiivisemmaksi, uskokaa tai älkää. Hymyllä on siis yllättävänkin iso merkitys elämässä. Se on lisäksi ilmaista ja helppoa!

Terveellä suulla on helppo hymyillä!

Kerroin tässä postauksessa hampaiden hoitamisen tärkeydestä ja siitä kuinka täytyisi muistaa käydä tarkastuttamassa hampaat säännöllisesti. Hammastarkastukseni toinen syy oli saada lupa hammaslääkäriltä hammasvalkaisun tekemiselle. Suun ja hampaiden täytyy olla terveitä ennen kuin lähdetään tekemään valkaisuprosessia.

Luota ammattilaiseen – kyseessä on elävät hampaat

Hampaiden valkaisu kannattaa tehdä ammattilaisen toimesta, jotta suun kunto tarkastetaan samalla. Samoin hammasvalkaisutuotteet kannattaisi ostaa alan ammattilaisilta eli hammaslääkäriasemilta. Onhan valkaistavat hampaat kuitenkin eläviä ja vaarana on hampaan kuoleminen, mikäli reikäistä hammasta lähdetään valkaisemaan. Ja totta kai halutaan myös tehokkaimmat ja toimivimmat tuotteet, eikä mitä tahansa nettikauppatavaraa. Tiesitkö muuten myös, että hammasvalkaisuun suositellaan 18-vuoden ikärajaa? Ikäraja on sen vuoksi, koska hammasydin kehittyy vielä 18 ikävuoteen asti. Jos ytimen kehitys on vielä kesken, hammas voi kuolla.

Hammasvalkaisu turvallisesti

Kävin Terveystalo Kampin hammashoitolan suuhygienistillä hammasvalkaisussa. Hammasvalkaisu tehtiin Opalescence Boost 40% -menetelmällä, jossa vaikutusaika on 2 x 15 minuuttia. Vastaanotolla suuhun laitetaan ien- ja huulisuojat, jotta hampaat voidaan valkaista turvallisesti ja ienystävällisesti. Minulla ei tuntunut ollenkaan vihlontaa tai särkyjä valkaisun aikana eikä sen jälkeen. Jos jotain negatiivista pitäisi keksiä niin ehkä muottien pitäminen suussa oli hieman haastavaa ja ne meinasivat välillä pompsahtaa ulos suusta. Erittäin miellyttävä kokemus kokonaisuudessaan. Tunnelma vastaanotolla oli myös todella lämminhenkinen ja ystävällinen, niin kuin viime kerralla.

Mikäli tunnet vihlontaa hampaiden valkaisun jälkeen, saat siihen ohjeet suuhygienistiltä. Pieni vihlominen on normaalia.

Vaalennuksen lopputulos riippuu lähtötilanteesta ja jokaisella elävä hammas käyttäytyy eri tavalla.

Hyvät suojat on kaiken A ja O !

Hammasvalkaisun jälkeen tulisi olla syömättä ja juomatta 2 tunnin ajan ( vettä voi juoda).

Hammasvalkaisun jälkeiset kaksi päivää tulisi välttää happamia ja värjääviä aineita, kuten:

 • Kahvi, tee
 • Punaviini
 • Tupakkatuotteet
 • Marjat
 • Cola- ja energia juomat
 • Sinappi/ketsuppi
 • Punaiset, värilliset kastikkeet
 • punajuuri, porkkana
 • suklaa, lakritsi, salmiakki
 • sitrushedelmät
 • Huulipuna
 • Värilliset hammastahnat

Hampaat pysyvät kauniin värisinä luonnollisesti pidempään mikäli hoidat hampaitasi ja puhdistat hampaat säännöllisesti käyttäen fluoripitoista hammastahnaa. Sähköhammasharja on itselleni ehdoton, tuntuu etten edes saa tavallisella hammasharjalla hampaita puhtaaksi.

Uskalletaan hymyillä suu auki, sillä hymy on kauneinta mitä ihminen voi kasvoillaan kantaa!

Muista, että se olet sinä, joka päätät hymyiletkö enemmän.

Yhteistyössä: Terveystalo

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti