Pariisi – aina hyvä idea

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kolme Pariisi -yötä takana ja kyllähän tuo matka meni taas mukavasti viinikarahvien, päiväkävelyiden sekä pitkien yöunien lomassa. Mainitsemisen arvoinen asia on myös, että noiden kolmen ja puolikkaan päivän aikana meikäläisiin upposi yhteensä viisi hamppariateriaa per nassu. Aika hyvä saldo vai mitä? Ei siis yhtään tykätä hamppareista tai mitään.

Pariisi

Pariisi

Astetta omaperäisempi vesikarahvi kuvassa 😉

Pariisi

Place Vendome

PAriisi

Pakolliset selfiet ja tunnelmalliset kadut – niistä on Pariisi tehty

Meillä ei ollut mitään erikoisempaa agendaa Pariisin varalle. Lähdettiin sinne pakoon kylmää Helsinkiä (nojoo Pariisissakin oli kylmä) ja viettämään poikaystäväni syntymäpäivää. Mulla on myös kummallinen päähänpinttymä, että Pariisissa on käytävä ainakin kerran vuodessa ja tätä perinnettä on noudatettu 2015 vuodesta. Ei hullumpi perinne, sanoisin! On Pariisi vaan kaunis ja siihen ei koskaan kyllästy. Kiertelimme tälläkin kertaa pitkin Pariisin romanttisia katuja, bongailimme tyylikkäitä ihmisiä ja otimme pakolliset selfiet eiffelin jos toisenkin monumentin edustalla. Pakko vaan hehkuttaa, että on tuo legendaarinen ja yliromanttinen rautatorni magee ja sitä jaksaa tuijotella loputtomiin.

Mä en oo mikään museotyyppi, vaan mieluiten tykkään ihastella rakennuksia ulkoa päin – näin ollen tämäkään reissu ei sisältänyt sen syvällisempää kulttuuripläjäystä (paitsi viinien ja hampparien maistelussa). Noh, sen sijaan Galerie Lafayette – luksusmerkkien ostoskeskus ja sen kattoterassi on mainitsemisen arvoisia paikkoja. Näin joskus alkusyksyllä instagramissa kauniin kuvan tämän ostosparatiisin katolta ja olihan mun saatava oma sellainen.

Pariisi

Galeries Lafayette ostarin katolta

Pariisi

Pariisi

Galerie Lafayetissa on astetta prameemmat joulukoristeet

Jos shoppailu innostaa, mutta haluat päästä halvemmalla – suosittelen Forum Des Hallesin ostoskeskusta, joka sijaitsee kivenheiton päässä Louvrelta ja Notre Damelta. Eli ihan pelipaikoilla. Hyviä rahantuhlauspaikkoja voit bongailla myös Rue Rivolin varrelta, Champs Elyseeltä ja Boulevard Haussmannilta. Mikäli vaatepuoli ei nappaa – käy ihmeessä kurkistamassa La Grande Epicerie -ruokaparatiisiin – siis mikä määrä kaikkea, tavanomaisimmista ruokatarvikkeista erikoisuuksiin. Riitti ihmeteltävää tälle tytölle ja olisin hamstrannut mukaan vaikka mitä, jos olisi ollut isompi matkalaukku mukana.

Pariisi

Pariisi

Pariisin top -jutut
  • Eiffel -torni ja Trocadore aukio (paras kuvauspaikka!!)
  • Kävele ympäriinsä.
  • Ihastele maisemia ja kauniita taloja (ranskalaiset parvekkeet <3)
  • Riemukaari ja sen edestä alkava Champs Elysee
  • Kauniit sillat (erityisesti Pont Alexandre 3) – haahuile niitä pitkin
  • Juo viiniä (tai kahvia) kahvilassa ulkoterassilla – ihmettele kadun vilinää ja bongaa tyylikkäitä ihmisiä!
  • Galeries Lafayette ja sen kattoterassi
  • Louvre ja sen puisto
  • Montparnassen näköalatorni (magee näkymä Eiffelille päin)

Trocadorella saa otettua kivoja kuvia, joissa Eiffel näkyy taustalla.

Pariisi

Pariisi

Millä kannattaa matkustaa Pariisin keskustaan lentokentältä? Jos haluat kaikista helpoimman vaihtoehdon, niin kuin me, ota taksi ja hurauta sinne minne lystää (noin 55 euroa keskustaan Charles De Gaullen kentältä). Jos taas haluat kulkea paikallisilla, niin nouse kätevään RER-junaan, joka hurauttaa Pariisin keskustaan n. 40 minuutissa. Toki kätevin sana ei paina silloin, kun hotellisi osuu jonnekin minne pitää vaihtaa monta kertaa junaa/metroa. Kannattaa siis tsekata sijainnit etukäteen. RER-juna kustantaa noin 10 euroa per suunta.

Orlyn lentoasemalta liikennöi Orlybus, joka vaikuttaa myös hyvälle vaihtoehdolle, mutta siitä ei ole valitettavasti kokemusta.

Pariisi

Pariisi

pariisi

Jos heräsi kysyttävää liittyen Pariisiin tai johonkin maan ja taivaan väliltä, niin vastaan mielelläni <3

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti