PAINONNOUSU LOMALLA?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
painonnousu

Painonnousu on varmasti monelle tuttu käsite loman jälkeen. Palasimme hiljattain Espanjan lomalta ja päätin tällä kertaa astua vaa`alle. Vaaka näyttää 3,5 kilogrammaa enemmän kuin lähtiessä kaksi viikkoa sitten. Nuori Elina olisi ahdistunut, mutta 2017 luvun Elina naurahtaa ja ottaa asian huumorilla; onpahan kropalla rakennusaineita, kun taas pääsee treenin makuun.

Ja tuosta ”lomapainonnousustahan” alkoi aikoinaan syömishäiriöni. Nuori Elina ei osannut ajatella, että muutaman viikon aikana nousseen vaakalukeman takana oli vain nestettä, jota kertyi kun poikettiin hetkeksi tavan ruokavaliosta.

Painonnousu lomalla on pääosin nestettä

Nykyisin osaan suhtautua rennosti muutaman kilon painonnousuun, vaikka tuntisin sen kropassani. Osaan ajatella asian järkevästi ja tiedostan, että olen itse ensinnäkin A) ainoa joka huomaa ”painonnousun”. Ja B) entä sitten jos farkkujen nappi kiristää hieman loman jälkeen? Ja C) painonnousu on eri asia kuin lihominen. Lomalla kertyvä painonnousu on pääosin nestettä, joka lähtee kun elämäntavat muuttuvat normaaleiksi ja arki alkaa taas rullaamaan. Nyt Espanjan lomalla jäi lenkkeilytkin vähiin pikku tapaturman takia. Jalkaterä oli puolet lomasta keppien varassa. 😀 Harmitti kyllä, koska RAKASTAN lenkkeilyä alla olevan kuvan mukaisissa maisemissa.

Zoomaamalla saatatte nähdä ilmeeni kun jalka taittui 😀 Kiitos Taavi kuvasta xD

Älkää stressatko

Mielestäni ihmiset stressaavat ”lomakiloistaan” liiallisuuksiin saakka. Jos perus ruokavaliopohja on kunnossa, niin lomalla lipsuilu ei hetkauta painoa suuntaan jos toiseen. Se on asia erikseen, jos lomamode jää päälle, tai jos ruokavalio on jo alkujaan retuperällään, niin silloin on hyvä pohtia niitä asioita mitkä tekee hyvää kropalle ja mitkä ei. It`s up to you. Kannustan kaikkia hyväksymään itsensä sellaisena kuin on, mutta jos haluat muutosta itseesi niin tee se, mutta lempeästi. Älä vihan ja inhon kautta. Kaikesta huolimatta, lomalla kuuluu nauttia ja syödä hampurilaisia.

Kuva: Taavi Kuorikoski, Vaatteet: Yvette.fi

Miten teidän laitanne on, tuleeko stressattua ”lomakiloista” vai otatteko rennosti? 🙂

Lue myös: Treenatakko reissussa vai ei?

Se tulee aina olemaan kokemus, josta kärsin, kasvoin ja opin.

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

2 kommenttia

ninna 10.11.2017 - 18:47

mulla menee aina päinvastoin paino tippuu(vaikken halua)tulee liikuttua paljon ja jos on hellettä ruokahaluni katoaa. ja kun on kaikenlaista tekemistä ja menoa ei ruokailuun jaksa panostaa. en koskaan syö ravintolassa, tai ehkä kerran ihan rahan takia. eli lomalla kuuluu nauttia ja syödä hampurilaisia ei päde minuun ellen itse jaksa tehdä. jokainen viettäkööt lomansa miten haluaa. herkutellen tai kiristellen. liikkuen tai löhöten. varmaan monilla paino nousee senkin takia kun otetaan allinclusive hotelli ja buffetissa sitten syödään koko rahan edestä. ihanaa kun et stressaa lomakiloista ja nuo faktat tiedostat, täysin oikeita. varsinkin se ettei muut huomaa, sitä itse vaan tuntee olevansa ”norsu” tunne on eri asia kun todellisuus. lomalla syödään yleensä suolaisempaa ruokaa ja suolainen ruoka nostaa myös painoa(kerää nestettä)olisi kiva saada ruokapväkirjaa sulta.

Reply
elinaadasofia 13.11.2017 - 05:05

Moi Ninna!

Totta kuumuudessa on välillä se puoli, että ruokahalu voi kadota! Ja hyviä pointteja muutenkin sinulla!
Mä voisin ottaa asiakseni koota ruokapäivää vaikka muutaman päivän ajalta! Hyvä idea 🙂

Kivaa viikkoa !

Reply

Jätä Kommentti