Online-tilassa

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
online-tilassa

Nykyajan yhteiskunta on hereillä 24/7. Internetin ihmeellinen maailma mahdollistaa sen, että virityksiä ja virkettä ei puutu, vaan voimme olla online -tilassa käytännössä aina. On mahdollista shoppailla, lueskella, tutkia, kommunikoida, tehdä töitä..you name it.

online-tilassa

Mun kompastuskivi on yleisesti sosiaalisessa mediassa roikkuminen. Välillä (lue: usein) saan itseni kiinni siitä, että avaan Instagramin, scrollaan muutaman kuvan verran alas päin, katson ehkä pari ensimmäistä storya ja sitten laitan sovelluksen taas kiinni. Sama voi toistua moooonta kertaa tunnissa. Kuinka turhaa? Aivot ylikuormittuvat ja ajatus lähtee harhailemaan. Keskittymiskyky huononee entisestään. Tunnistatko itsessäsi samaa?

Tiedätkö kuinka paljon olet online-tilassa?

Oon ladannut puhelimeeni sovelluksen nimeltä Moments, jolla voi seurailla omaa ruutuaikaa. Samainen toiminto löytyy itseasiassa myös useimmista Iphoneista päivityksen myötä. Pääset tarkkailemaan paljon käytät aikaa tiettyihin sovelluksiin. Itselläni kärkipaikoista taistelevat Clash of Clans, Instagram ja Whats up. Mitkä sovellukset sinulla vievät ruutuaikaa eniten?

online-tilassa

Miten hallita online-tilassa roikkumista?

Parhain keino hallita kännykkäriippuvuutta on yksinkertaisesti asettaa rajat itselle ja tehdä vaikka ihan konkreettinen aikataulu. Sovi itsesi kanssa, ettet käytä puhelinta esim. 2 tuntia ennen nukkumaanmenoa. Tee itsellesi lista mitä asioita haluat somelta, eli mitä asioita ns täytyy hoitaa ja tee kaikki sitten kerralla – näin vältyt siltä, että naama on kiinni puhelimessa joka toinen minuutti. Jos ongelmasi on näprätä puhelinta samalla, kun katsot televisiota, niin tee itsesi kanssa sopimus, että keskityt kerralla vain yhteen asiaan. Jos katsot Salkkareita, niin sitten katsot vain ja ainoastaan Salkkareita. Keskittymiskyky voi olla koetuksella, mutta kyllä sitä oppii. Ajanhallinta on muutenkin sellainen asia, joka vaatii paljon, mutta myöskin helpottaa elämää hurjasti. Kun sinulla on kalenterissasi tietyt kellonajat ja lista hoidettavista asioista, niin hoida silloin kaikki kunnolla ja näin sinun ei tarvitse myöhemmin palata läppärin / kännykän ääreen vapaa-aikanasi. Toki nykypäivänä somevaikuttajilla on haasteellista erottaa vapaa-aika, koska somessa tehdään töitä huvin lisäksi.

Rajojen asettaminen sosiaaliselle medialle kannattaa!

Vinkit someriippuvaiselle
  • Tee lista mitkä asiat ovat minäkin päivänä oleellisia.
  • Aseta puhelimeen sovellusten käyttörajat (käytä ajanhallinta sovelluksia apuna)
  • Älä käytä puhelinta 2 tuntia ennen nukkumaanmenoa -> unenlaatu paranee!
  • Lopeta multitasking -> keskittymiskyky paranee.
  • Laita asiat tärkeysjärjestykseen. Kun olet näkemässä ystävää, niin huomioi ystävä, äläkä ole naama kiinni puhelimessa.

online-tilassa

Oletko sinä aina online-tilassa?

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti