Näin vaikutat mielenterveyteesi x 5

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Muutaman viikon takaisessa postauksessa puhuin siitä, kuinka diagnoosi ei ole yhtä suuri kuin ihminen itse. Mielenterveys onkin laaja käsite, johon kuuluu monet elämän osa-alueet; sosiaalinen elämä ja suhteet, käsitys itsestä ja ympäristöstä. Mielenterveys on myös jatkuvaa balanssin hakemista, taitoa kohdata tunteet ja kykyä kohdata arki haasteineen päivineen.

Olin myös viime viikkoisessa MTV3:n Studio-ohjelmassa puhumassa syömishäiriöstä ja masennuksesta – voit katsoa jakson täällä.

Mielenterveyden hoitaminen voi joskus vaatia ammattilaisen tai jopa lääkkeiden apua, mutta paljon voi myös tehdä itse. Listasin alle viisi tärkeää asiaa, jotka kannattaa katsastaa omassa elämässä kuntoon. 

Mielenterveys x 5 vaikuttavaa asiaa

  • Kiitollisuus. Se, että on kiitollinen siitä mitä on, lisää onnellisuutta ja hyvinvointia. Kiitollisuuden aiheiden tunnistaminen on samalla positiivisten asioiden tunnistamista omassa arjessa. 
  • Omien ajatusten ja itsensä hyväksyminen sellaisena kuin on. Tunteita tulee ja menee, niitä ei tarvitse hävetä eikä kieltää. Sinä saat tuntea ja ajatella niin kuin tunnet ja ajattelet. Olet tärkeä ja uniikki sinä.
  • Liikunta tunnetusti nostaa hyvän olon hormoneja. Liiku itsellesi mieluisella tavalla. Kokeile uutta ja pyydä vaikka ystävää mukaan.
  • Ystävät ympärillä voivat tuoda energiaa tai viedä energiaa. Valitse siis tarkasti millaisten ihmisten kanssa vietät aikaasi. Hyvän ystävän tunnistaa siitä, että hän tukee, kannustaa, iloistee ja hyväksyy sinut aidosti sellaisena kuin olet.
  • Muista levätä ja nukkua tarpeeksi. Unen aikana elimistömme ja aivomme palautuvat päivästä. Yritä myös vähentää stressiä. Asiat tapahtuvat aina tarkoituksesta ja kaikki järjestyy kyllä omalla painollaan. Trust the Universe! 

Kaunista päivää sinulle!

Kuvat: Mikaela 

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti