MITEN OTTAA HIENO JA MIELENKIINTOINEN KUVA?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia
selfie

Muistatteko ajan, kun otettiin peiliselfieitä ja sitten niitä lisättiin IRC-galleriaan? Selfie ei siis ole mikään uusi keksintö, vaikkakin ollaan menty paljon kehityksessä eteenpäin, kun on laadukkaampia kameroita ja muita apuvälineitä kuvaustilanteeseen. Ennen valokuvan ottaminen oli myös aikamoisen työn takana, kun piti ensin ostaa filmi, painaa harkitusti liipaisinta ja viedä filmi kehitettäväksi valokuvaamoon. Kotona kuvat laitettiin albumiin järjestyksessä ja esiteltiin sukulaisille kahvipöydässä. Nykypäivänä otetaan kuva ja se lähetetään suoraan kaverin kännykkään tai lisätään kaikkien nähtäväksi SoMe-kanaviin.

Vinkkejä kuvan ottamiseen

Löysin netistä mielenkiintoisen infografiikan etsiessäni lisävinkkejä valokuvaamisen maailmaan; tämä selfieopas tarjoaa monia hyödyllisiä ja huomionarvoisia vinkkejä, jotta saadaan otettua mahdollisimman hieno kuva. Mielestäni erittäin hyviä pointteja, pienilläkin hienosäädöillä saadaan napattua upeat kuvat.

Olen omasta mielestäni aika hyvä ottamaan kuvia ja visualisoimaan kuvatilannetta (Instagamistani @elinaadasofia näet lisää), mutta vinkit ovat aina tarpeen kun SoMe -maailmassa työskennellään.

Aina ei tarvitse katsoa kameraan selfietä ottaessa!

Laadukas selfie? Kiinnitä huomio seuraaviin:

-Kiinnitä huomiota symmetrisyyteen vs. epäsymmetrisyyteen. Kasvojen ei tarvitse välttämättä olla keskellä kuvaa tai kuva otettu suoraan edestä päin, vaan kuva voi olla hieman toiselta puolelta kasvoja, jolloin ilme ja olemus kuvassa muuttuu heti.

-Mieti mitä viestit selfielläsi. Minä haluan jakaa selfielläni aina jonkunlaista tarinaa. Olin sitten Pariisissa aamulenkillä tai meikit kasvoilla kuvauksissa, haluan viestiä kuvallani muutakin kuin lätkästä sen SoMeen. Haluan välittää tunnetta! Hymyileminen on mielestäni tärkeää kuvissa!

Iloista fiilistä Aurinkorannikon iltalenkillä!

-Rajaa kuva. Mieti haluatko sotkuisen asuntosi näkyvän taustallasi? Tai onko liikaa ihmismassaa ympärillä, jolloin kuvasta voi tulla helposti sekavan näköinen.

-Valotus on kaiken A ja O. Mielestäni paras valo on luonnonvalo. On tärkeää myös muistaa, että kasvot ovat hyvin valaistut, jotta kasvosi pääsevät oikeuksiinsa.

-Kuvakulmaa muuttamalla voit korostaa eri tavalla itseäsi. Ylhäältä päin otetuilla kuvilla vältetään hyvin ”kaksoisleukaefekti”. Jos taas sinulla on selfiekeppi, niin sen avulla saadaan paljon erilaisia mahdollisuuksia kuvakulmille ja hienon taustan yhdistämiselle.

Selfiekeppi on pelastava apukäsi 😀 Sen avulla saa hienoja kuvia! Tämä on yksi suosikeistani.

Selfiekeppi avaa paljon mahdollisuuksia selfielle!

Tästäkään kuvasta ei oikeastaan huomaa, että on itse otettu! Selfiekeppi <3 Tämä on yksi suosikeistani rakkaani kanssa!

-Muokkausohjelmien käyttö. Mulle muokkausohjelmat ovat vielä vähän vieraampia ja oon tottunut muokkaamaan kuvani perus Iphonen kuvanmuokkausohjelmalla, jolla säädän valotusta, kontrastia ja kirkastan hieman värejä. Pari hyvää ilmaista kuvanmuokkausohjelmaa löydät selfieoppaasta. Ajattelin ottaa jonkun käyttöön ja kokeilla!

Selfien ottaminen on nykypäivää

Nykyisin selfien ottaminen on jokapäiväistä ja sitä ei edes katsota kummaksuvasti kadulla. On normaalia lähettää kaverille samantien esim. snapchatin kautta kuva tilanteesta jossa on. Lisäämme myös Instagramiin ja Facebookkiin selfieitä itsestämme, joilla haluamme välittää jotain tarinaa katsojalle. Minun oma tarkoitukseni on lisätä SoMeen positiivisen fiiliksen mukaisia kuvia, koska haluan välittää hyvää mieltä ja inspiraatiota eteenpäin. Oikeasti on ihan super mahtavaa, että on paljon erilaisia puhelimen lisävarusteita, joilla voi hifistellä ja parantaa juurikin kuvan laatua ja valoisuutta. Kalansilmälinssi on minulle tuttu avopuolisoni pikkuveljen kautta ja haluaisin seuraavaksi hankkia itsellenikin sellaisen!

Selfie Hannoverista!

Selfie Pariisista! Kaunis katukuva taustalla..

Ei muuta kuin napsimaan kuvia ja oppimaan lisää uutta!

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

2 kommenttia

nicole 2.11.2017 - 08:27

Ihan superhyviä vinkkejä! Mä oon ihan surkee selfieiden kanssa, kaikista tulee aina samanlaisia :DD Siispä kiitoksia!

Reply
elinaadasofia 2.11.2017 - 11:54

Hei kiva kuulla, että tykkäsit!! 🙂

Ihanaa loppuviikkoa <3

Reply

Jätä Kommentti