Kun viikon kohokohta oli baarireissu

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Ihanan Kiiran innoittamana aloin pohtimaan sitä, miten olen muuttunut vuosien saatossa. Kuulostanpa vanhalle haha. Joka tapauksessa on tosi hauskaa muistella millainen sitä oli esimerkiksi vuosina 2013 -2014.

2013 olin Miss Suomi -finaalissa mukana ja olin noihin aikoihin myös pitkälti toipumassa syömishäiriöstä, vaikka takapakkeja tulikin. Uskaltauduin silti käymään ulkona enemmän kavereiden kanssa ja tunsin omalla tavallani olevani taas elävien kirjoissa. Miss Suomi -kilpailu oli mun pitkäaikainen haave ja sinne hakeminen toimi myös isona tsempparina painon nostamisessa normaalin puolelle. Halusin näyttää naiselle enkä pulkannarulle.

Juhlimisesta tulikin kivaa ajanvietettä ystävien kanssa ja ihmettelen miten sitä jaksoi. Muistan, kun joskus 2014 syksyllä venyi helposti pilkkuun ja sitten olinkin jo junassa aamu 6 jälkeen matkalla työkeikalle. Eikä tuntunut missään. Olin ilmeisesti aika tottunut siellaiseen komboon, että unta tuli vähän ja alkoholia reippaasti. Mun ”juominen” ei myöskään ollut sellaista parin viiniannoksen lipittelyä, vaan helposti tuli kumottua pari pulloa. Ja juhlimisiltoja saattoi parhaimmillaan olla jopa neljä viikossa.  On kyllä todella hassua muistella jälkikäteen millainen bilehirmu sitä onkaan ollut, kun viikon kohokohta oli karusti sanottuna ryyppääminen.

Tuli telottua itsensä monta kertaa..

Kultainen keskitie hukassa

Jos palataan vielä hieman taakse päin ajassa, syömishäiriöaikoihin, niin alkoholin käyttö vaihteli tosi paljon kieltäytymisestä ylilyönteihin. Oli vaikea löytää kultaista keskitietä ja tunnistankin itsessäni sen piirteen, että oon monissakin asioissa sellainen äärilaidoilla keikkuja.

Ison osan ajasta kuitenkin pelkäsin alkoholista tulevia kaloreita, joten helposti tuli skipattua baarireissut tai jos kuitenkin oli juhlailta, niin silloin en syönyt juurikaan mitään päivällä. Yritin aina kikkailla kaloreilla jotenkin. Eli syömishäiriö rajoitti aika paljon alkoholinkäyttöä, mikä on toisaalta ihan hyväkin asia.

Nykyisin arvostan hyvin paljon unta ja lepoa

Nykyisin käyn enää todella harvoin ”juhlimassa” ja vuoden sisään onkin mahtunut vain yksi baarireissu Helsingissä, firman juhlien yhteydessä tammikuussa. Bilettämisestä ja alkoholin nauttimisesta on kadonnut hohto ja arvostankin enemmän lepoa ja sitä, että saisi laadukkaat unet. Yksikin alkoholiannos häiritsee jo unen laatua. 

Kotihiiri <3

Kaunista päivää Sinulle <3 Onko sulla ollut juhlimiskausia elämässäsi?

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti