Kuinka usein herkuttelu on sallittua?

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kysymys, johon törmään personal trainerin työssäni jatkuvasti: kuinka usein herkuttelu on sallittua?

Mua alkaa jostain kumman syystä aina hymyilyttämään tämän kysymyksen kohdalla, koska ihan kuin kyseessä olisi jokin iso synti tai pahanteko. Vastaukseni tähän kysymykseen on, että herkuttelu kuuluu elämään ja sitä ei ole laissa säädelty kuinka usein. Joku tykkää herkutella joka päivä jollakin pienellä suklaapalalla, kun taas toinen kerran viikossa karkkipussilla ja jäätelöllä. Jotkut taas eivät saata tykätä perinteisistä herkuista, vaan nappaavat mielummin hedelmän.

Tärkeintä on mielestäni se, ettei herkuttelusta tehtäisi mörköä. Herkutteluun tulisi suhtautua neutraalisti, kuten mihin tahansa muuhunkin asiaan. Jos herkuttelusta tekee ison numeron ja aina on mielessä herkkulakko, ajaudutaan usein ojasta allikkoon. Mulla ainakin herkkuja tekee mieli entistä enemmän jos ne on keiltolistalla. Tämän takia siis karkkilakkomme suistuvat usein raiteiltaan..Kielletty hedelmä himottaa.

Jos herkkutteluun suhtautuu kuin mihin tahansa muuhun asiaan, niin tällöin se ei korostu helposti ja tätä myötä pyöri ajatuksissamme. Oletteko huomanneet saman asian?

Herkuttelijan muistilista

Salliva asenne – kaikkea saa syödä kohtuudella. Mikään yksittäinen ruoka-aine ei ole kiellettyä (paitsi allergiatapauksissa/sairauksissa).

Saa myös kieltäytyä – monesti voi tulla paine syödä esimerkiksi kakkua työpaikan kahvipöydässä, koska Maijalla on synttärit ja tämä on tuonut kakun tarjolle.  Voi tulla epäkohtelias olo jos ei ota. Kuitenkin sulla on aina täysi oikeus kieltäytyä jos ei tee mieli. Ikinä ei ole pakko.

”Söin suklaapatukan ja nyt on koko päivä pilalla” -asenne. Kenelle tuttua? Mulle ainakin. Yksi suklaapatukka ei romuta mitään tuloksia, vaan on todellakin sallittua herkutella välillä. 

Muista säännöllinen ateriarytmi. Ruokalu säännöllisesti auttaa pitämään verensokerin tasaisena ja näin ollen nälkä ei pääse yllättämään. Nauti monipuolisesti erilaista ruokaa, proteiinia, hyviä hiilihydraatin- sekä rasvanlähteitä.

Nauti herkuista antaumuksella silloin kun syöt niitä!

Millainen herkuttelija sinä olet? 🙂

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

1 Kommentti

Mirja Salonen 16.4.2019 - 15:57

Olen kanssasi just samaa mieltä, tästä asiasta on tehty sellainen ’julkkis’ asia. Onhan tämä suorastaan naurettavaa ettei lehdilläkään ole muita tärkeimpiä asioita. Onhan tosi että ihmisiä on useita jotka eivät niinkään pidä makeasti mausta ja toisille tuo makea maku on keskiössä. Onhan hullua yrittää hallita ihmisiä siitä ettei he saisi toteuttaa makuaan. Jättäkää kaikki arvostelu sikseen ja muistakaa eläminen on elämistä varten. Ärsyttää sellainen rajattu hyvistä ja huonoista makuasioista, eläkää mieluummin hymy huulilla kun otsa rypyssä!!?

Reply

Jätä Kommentti