Itärajan tuolla puolen – Pietari kokemuksia

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Tehtiin 5 päivän kestävä matka itärajan yli Pietariin. Mulla ei ollut oikein odotuksia reissulle, koska en tiennyt kohteesta mitään. Kuulin vain, että rakennukset ja kirkot on upeita ja sitä ne tosiaan oli. Heti kun hyppäsimme junasta ulos, pääsimme todistamaan tätä arkkitehtuurin ilmestymää. Junamatka Allegrolla oli muuten super vaivaton; 3,5h ja mukavat penkit vaikkei ollutkaan mikään luksusluokka. Paluumatkasta tosin en voi antaa ihan niin hyviä pointseja, koska juna oli 2 h myöhässä jonkun vian takia. Mutta ei hätää, siitä selvittiin hengissä!

Ilma oli melkoisen viileä, joten taksilla huristelu oli meidän pääliikkumisväline ja kävely jäi melkoisen minimiin. Ei tosiaan käynyt mielessä, että toukokuussa vielä voisi tarvita toppatakkia. Otin sen sijaan kolme kevättakkia, hyvä Elina!

Meillä oli onneksi mukana ihana Tanja, joka puhuu Venäjää ja oli siis korvaamaton apu matkallamme. Tanja varasi meille ravintolat ja hoiti taksit etukäteen (Taxovichkof sovellus on helppo, englannin kielinen!). Käytännössä Tanja siis hoiti kokonaan kommunikoinnin. Venäjällä ei osata hirveän hyvin englantia, joten jos meikäläinen oli puikoissa niin viitottiin käsimerkeillä.

Me vuokrattiin ennakkoon todella kiva ja iso air-bnb asunto (kattohuoneisto) Pietarin keskustasta. Kämpän terassi oli valtava ja ihana, mutta harmi kun sää tosiaan oli niin viileä, ettei pystynyt istumaan siellä. Kuvia sen sijaan piti ottaa, tottahan toki.

Tää kuva on nappastu lähtiessä, joten on vähän roskia lattialla 😀

Me käytiin muutamassa tosi kivassa ravintolassa syömässä, eli näistä paikoista ainakin suositukset:

  • Del Mar (Nevskiy Avenue 52) – sushit super hyviä!
  • Park Giuseppe (Kanala Griboyedova naberezhnaya,Saint Petersburg)
  • Serbish (Pestelya ulitsa, 8/36) – serbialaista ruokaa, suositus hamppareille!
Verikirkko
Park Giuseppe

Pietari on edullinen

Ruoka ja juoma on pääsääntöisesti todella edullista (5-10€ annos). Samoin taksilla liikkuminen. Vaatekaupoissa hinnat tuntuivat about samoille kuin Suomessa, tai sitten ei menty niihin edullisiin.

Kiertelimme Galeria -ostoskeskuksessa ja kävimme Tanjan kanssa laittamassa meille kulmakarvoihin hennavärin. Mun mielestä mun kulmat onnistuivat täydellisesti. Kunpa nää kestäisi loputtomiin. Edulliset ja hyvät! Kulmien ja ripsien värjäys maksaisi hennavärillä Suomessa about 45-65 euroa, kun taas täällä ne maksaa about 20 euroa. Samoin kynsien yms laitto on paljon edullisempaa kuin Suomessa.

Nää kulmat on täyttä rakkautta! Ne on tehty Galeria ostoskeskuksen Wow Brow-liikkeessä.

Näitä nähtävyyksiä suosittelen:

  • Talvipalatsi eli Eremitaasi. Upeita huoneita, seiniä, maalauksia – kaikkea. Historian havinaa loputtomiin. 
  • Kissakahvila nimeltä Soulmate. En ehkä kestä, tää oli paras paikka ikinä. Kuvat saa kertoo mun onnentilan. Vierailu maksoi vaan muutaman hilun, johon sisältyi pikakahvia, teetä ja lajitelma halpiskeksejä. Mutta pääasia oli ne kissat – unohdin ihan jopa juoda kahvin. 
  • Noin tunnin kestävä miniristeily pitkin kaupungin halki virtaavia kanavia. Suosittelen menemään illalla, talot näyttää silloin erityisen upeille! 
  • Verikirkko – tosi upea rakennus, ihania värejä (Aivan Park Giuseppe ravintolan vieressä).
  • Pyhän Iisakin katedraali.

Noita kirkkoja ja katedraalejahan on Pietarissa pilvin pimein ja kaikki varmasti upeita paikan päällä. Aika vaan ei riittänyt kuin noihin edellä mainittuihin, mutta iso suositus siis niille. Upeita!

Kävimme myös sirkuksessa. Olihan se taidokas, mutta huolestutti miten eläimiä siellä kohdellaan. Esityksessä oli tiikereitä, leijonia, hevosia ja koiria.

Suosittelen Pietariin matkaamista käsi sydämellä! Kaunis kaupunki, edullinen ja hyvä ruoka. 

Ihanaa päivää sinulle ❤️

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

1 Kommentti

Meidän Juhannus sekä kuulumisia - Elina Ada Sofia 23.6.2019 - 13:37

[…] Hyvinvointi ja lifestyle […]

Reply

Jätä Kommentti