Helpot joogaliikkeet

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Ajattelin jakaa teille muutaman hyvän liikkeen, joilla vetreyttää kehoa. Nämä helpot joogaliikkeet voit tehdä kotona tai vaikka reissussa, niin kuin minä. Mikäs tässä auringon alla joogatessa..Saattoi tulla kuuma 😉

Kehonhuolto on asia, johon oon nyt lähiaikoina panostanut enemmän ja enemmän. Ennen (syömishäiriöaikoina) mun treeni oli lähinnä sitä tolkutonta hikirääkkiä, mutta nyt oon oppinut kuuntelemaan kehoa ja ottamaan välillä iisimmin. Rakastan kävelylenkkejä (ennen oli AINA pakko juosta) ja siihen päälle tehtyjä joogaliikkeitä. Tulee niin hyvä fiilis. Tai sitten vaikka pelkät joogaliikkeet heti herättyä tekee terää ja laittaa päivän käyntiin ihan uudenlaisella tavalla! Kokeile vaikka.

Päätä, että teet

Yksinkertaisesti kannattaa vain päättää, että tekee alla olevat liikkeet vaikka joka päivä. Rutiinin muodostuminen vaatii monen monta kertaa toistoja ennen kuin tekeminen tulee ikään kuin selkärangasta. Huomaat kyllä tosi nopeasti miten hyvää venyttävät liikkeet tekevät kropalle, ja mielelle. Aikaa joogatreenin tekemiseen ei tarvitse mennä kauan. Voit tehdä liikkeet n. 30-45 s ajan ja sitten siirtyä seuraavaan. Jos intoa ja aikaa riittää, niin voit tehdä pari kolme kierrosta. Muista hengittää syvään liikkeiden aikana ja nauttia!

1. Syväkyykky istunta

2. Alaspäin katsova koira (takareisille hyvä liike) – voit ”astella” vuorotellen jaloilla paikoillaan.

3. Jalkojen nostot edellisestä ”alaspäin katsova koira” -asennosta.  Ei haittaa vaikket saisi nostettua jalkoja kovin ylös tai suoraksi, tekemällä sen oppii! Tee molemmat jalat vuorotellen.

4. Pyöristä selkää antamalla yläkropan roikkua rentona alas, voit pitää käsiä kuvan mukaisella tavalla tai antaa roikkua vapaina.

5. Lonkan koukistajan venytys sekä tasapainoharjoitus nostamalla kädet ja katse yläviistoon. Muista hengittää. Tee molemmat jalat vuorotellen.

7. Vatsalihasten venytys.

8. Lapsiasento. Ihana asento selälle.

Bonusliike! Tämä liike on nimeltään varis. Pystytkö tähän? Se vaatii tasapainoa ja käsilihaksia. Nosta siis polvet käsivarsien päälle, ojenna nilkat ja yritä pitää katse etuviistoon.

Tuleeko sinun joogattua kotona? 🙂

Seuraa minua:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

2 kommenttia

Mari 3.10.2018 - 20:43

Kyllä! Täällä harrastetaan yhessä miehen kans kotijoogaa 😀 Ihan mahtavaa puuhaa! 🙂

Reply
Elina Ada Sofia 10.10.2018 - 20:10

Yea näin on! 🙂 <3

Reply

Jätä Kommentti