Tulevaisuuden suunnittelusta tulee hyvä fiilis!

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Kaupallinen yhteistyö Laurea  & Indieplace

Tänä keväänä tulee täyteen 10 vuotta siitä, kun valmistuin lukiosta, ajatella! Tämän jälkeen olen ehtinyt tehdä vaikka mitä; opiskella parikin eri ammattia, tehdä töitä ja ihan vain elää elämää. Toki olen myös suunnitellut tulevaisuutta ja pohtinut mitä haluan tehdä. Mielestäni olisi ihan suotavaakin, että lukisi itselleen parikin eri ammattia jos vaan mielenkiinnonkohteita riittää. Ja vaikkei tietäisikään, niin kokeilemalla se selviää – rohkeutta peliin! Haluan siis oikeasti muistuttaa ja painottaa sitä, että ikinä ei oo liian myöhäistä opiskella itselleen uutta ammattia. 

Paljastan salaisuuden; hain viime syksynä tradenomi verkko-opintoihin Laureaan, mutta opiskelupaikkaa ei valitettavasti irronnut. Sellaista se välillä on. Onneksi aina on kuitenkin uusi mahdollisuus ja itse asiassa yhteishakuhan alkaa pian: 18.3.2020 ja kestää 1.4.2020 asti. Oletko sä ajatellut hakea Laurea Ammattikorkeakouluun? Laurea on siis Uudellamaalla kuudella kampuksella (Tikkurila, Otaniemi, Leppävaara, Porvoo, Hyvinkää ja Lohja) toimiva Suomen vetovoimaisin korkeakoulu.

Voisin hyvin nähdä itseni Laurealaisena!

Tämän kaupallisen yhteistyön puitteissa sain  mahdollisuuden käydä tutustumassa Laurea Hyvinkään Kampuksen tradenomien opiskelupäivään. Tarkemmin ottaen kyseessä oli projektityöskentelypäivä, joka on myös ihan oma linjauksensa Tradenomin opinnoissa! Pääsin seuraamaan miten opiskelijat ideoivat ja kehittelivät mielenkiintoista projektia hyvinvointiin liittyvän tuotteen parissa. Projektit muuten toteutetaan yhteistyössä ihan oikeiden yritysten kanssa, mikä mahdollistaa älyttömän hyvät kontaktit työelämään. Opiskelijoiden puheista paistoi läpi se kuinka hauskaa ja iloista Laureassa opiskelu on – tuetaan ja tsempataan toinen toisia. Voisin hyvin nähdä itseni myös Laurealaisena! Minut otettiin hyvin vastaan ”uutena” ja sainkin heittää omia ajatuksiani projektiin liittyen, mikä oli tosi kiva. Pääsin fiilistelemään itse opiskelua, joka on Laureassa todella käytännönläheistä, teoria tietysti tukena.

Pääsin osallistumaan konkreettisesti opiskelijoiden projektipäivään ja kertomaan omia mielipiteitäni. Oli todella inspiroivaa!

Se oma juttu löytyy kyllä!

Itse asiassa mä kuulin myös viime syksynä paljon positiivista Laureassa opiskelevalta ystävältäni – puhe siis innoitti minutkin hakemaan Laureaan. Opiskelu on todella monimuotoista, motivoivaa ja saat itse valita kiinnostuksen kohteidesi perusteella millaisia kursseja otat. Ah, vapauden tuoma ilo on paras! Alussa ei myöskään tarvitse tietää mikä sua nimenomaan kiinnostaa esimerkiksi tradenomin työssä, vaan voit rauhassa tutustua erilaisiin kursseihin. Tradenomin ammattihan on hurjan laaja ja monipuolinen. Voit erikoistua mm. markkinointiin (tämä mua kiinnostaa erityisesti!), projektijohtamiseen, taloushallintoon tai kirjanpitoon. Lisäksi Laurea tarjoaa ainoana opiskelupaikkana oikeustradekomin tutkinnon. Vau! Eräs opiskelija kertoikin tästä mulle tutustumispäivässä ja vaikutti todella mielenkiintoiselle. Ootko sä kuullut tästä?

Mikä on mulle tärkeää opiskelussa?

Mulle henkilökohtaisesti tärkeintä opiskelussa on ehdottomasti se fiilis minkä koulu luo.  Laureasta välittyikin heti sellaiset vibat, että kanssaopiskelijoista välitetään ja opettajat luottavat oppilaisiin. Hyvällä fiiliksellä on mukava lähteä rakentamaan pala palalta opintoja ja musta on tosi hienoa myös se, että heti ei välttämättä tarvitse tietää mihin suuntautuu. Laureassa opettajat ovat sinua varten ja sinusta välitetään sellaisena kuin olet!

Mitä alaa sä haluaisit lähteä opiskelemaan? Onko Laurea sulle entuudestaan tuttu ammattikorkeakoulu?

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia

xoxo, Elina

 

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti