MOTIVAATIOON BUUSTIA

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Miten jengillä sujui tammikuu ja ollaankos sitä pysytty uuden vuoden lupauksissa? Vai kaipaako motivaatioon buustia? Mulla sujui aika hyvin, mutta outo väsymys sekä vatsatuntemukset ovat ainakin jollain tasolla vaikuttaneet tekemisen makuun. On tuntunut viime päivät oikeastaan siltä, että ostaisin mielummin kaupasta paketin pullaa kuin parsaa.

Lomareissuni jälkeen olenkin mussuttanut irtokarkkia kaksin käsin ja yrittänyt päästä jyvälle ajatuksistani ja olostani, kun se kuuluisa motivaatio on väsymyksen takia kokenut kolauksen ja melkein valunut kaivoon saakka… Oon jatkanut sellaista ”hyvän mielen liikuntaa” turhan kauan ja nyt tuntuu siltä, että tarvittaisiin muutosta. Ajattelin aluksi, että ehkäpä kaikki tosiaan johtuu tästä pimeästä ajasta. Pimeyshän väsyttää varmaan kaikkia entisestään, mutta nyt tuntuu myös siltä, että taustalla olisi muutakin. Olen ravannut lääkärissä sumuisen olemukseni ja oikuttelevan vatsani takia. Mahani siis turpoaa ja kipeytyy ja menee sekaisin lähes päivittäin. Ja se turvotus on sitä luokkaa kuin olisin raskaana. Puhumattakaan tästä väsymyksestä…Palaan näihin ihan omassa postauksessa!

Nyt kuitenkin pohdiskelin muita asioita, joilla nostattaa motivaatiota ja ajattelin jakaa näitä ajatuksia teidän kanssa. Kertaushan on opintojen äiti 😉

MOTIVAATIOON BUUSTIA :

-Selvitä ajatuksiasi kävelyllä raikkaassa ulkoilmassa. Mieti syitä miksi ei esimerkiksi huvita treenata, nähdä kavereita, tehdä niitä juttuja joista olet aikaisemmin nauttinut jne. Oletko ”suorittanut” liikaa? Muistatko levätä tarpeeksi?

-Päivitä vaatevarastoa! Kaikkihan sen tietää, että uudet kauniit jumppapöksyt tai kiva uusi takki piristää kummasti. Itse suuntaan kaupoille alkuviikosta…

-Kirjoita tavoitteesi ylös ja kerro siitä muille. Aloita pienistä.

-Pidä tunne- / olopäiväkirjaa.

-Turvaudu tarvittaessa ammattilaisen apuun ja palkkaa esimerksiksi PT kuntoilun avuksi. Saatavilla on paljon monipuolisia etävalmennuksiakin ja mulla on itse asiassa tulossa teille pian huikea alekoodi tähän hommaan liittyen! 

-Käy myös rohkeasti lääkärissä, jos olo on oikeasti vetämätön ja huono. Syy voi joskus olla myös jossain syvemmällä kuin laiskuudessa. Näitä asioita on hyvä pohtia välillä.

-Entä syötkö tarpeeksi ja saatko tärkeitä ravinteita riittävästi? Kirjoita ruokapäiväkirjaa viikon ajan, jotta pysyt kärryillä syömisistäsi. 

-Osta kaupasta hyviä ja puhtaita raaka-aineita, käytä värikkäitä kasviksia ja kokeile uusia kivoja ruokaohjeita. Mieti mikä ruoka tukee treenejäsi ja hyvää oloasi. 

-Entäs sokerin saanti? Syötkö liikaa sokeria? Minua alkaa sokerin syönti väsyttämään, olosta tulee pöhöttynyt ja ei huvita eikä jaksa mitään. Kunnon diabetes olo heräämisen jälkeen 😀 

-Keskustele ystävien kanssa ja jaa tuntemuksia! Saatat yllättyä, että moni muukin kamppailee samojen asioiden kanssa ja parhaimmillaan saat kullanarvoisia näkökulmia asioiden selvittämiseen. 

Motivaatiota ja jaksamista päiviinne <3

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti