Jouluinen granola + chiavanukas resepti

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Miten aina unohdankaan omatekemän granolan olemassaolon? Ehkä maailman helpoin saatika herkullisin aamupalalisuke.  Jouluinen granola sopii erityisesti vaikkapa jouluaaton aamupalapöytään. Mä tykkään yleensä syödä granolaa smoothien tai jugurtin kanssa, mutta nyt tein pitkästä aikaa chiavanukasta, jonka kanssa granola sopii myös loistavasti. Rouskuva granola tuo ihanaa kontrastia.

Jouluinen granola

  • 5 dl kaurahiutaleita
  • Erilaisia pähkinöitä 3 dl (laitoin manteleita, cashew – ja saksanpähkinöitä)
  • Kanelia
  • Kardemummaa
  • Piparkakkumaustetta
  • Vaniljaa
  • Ripaus Suolaa
  • 0,5 dl agavesiirappia
  • Reilu 0,5 dl oliiviöljyä

Sekoita ensin kuivat ainekset keskenään kulhossa ja lisää sitten agavesiirappi sekä oliiviöljy. Levitä pellille tasaisesti ja paista uunissa noin 20-30 minuuttia 175 asteessa. Kääntele välillä granolaa ja vahdi ettei pala. Mausteita voit tosiaan laittaa oman maun mukaan noin 0,5 tl-1 tl. Piparkakkumauste sisältää itsessään jo kanelia ja kardemummaa, mutta mun mielestä niitä makuja saakin löytyä granolasta!

Jouluinen granola sopii hyvin myös joululahjaksi! Osta kaunis purkki, nauhaa ympärille ja täytä se granolalla. Käytännöllinen ja ihana lahjaidea. Rapea granola ei petä koskaan!

Sitten granolan kaveriksi sopii..

Chiavanukas

  • 2 dl Kasviperäistä maustamatonta jugurttia (esim Alpro)
  • Noin 3 rkl chiasiemeniä
  • Loraus mantelimaitoa
  • Kanelia
  • Kardemummaa
  • Vaniljaa
  • Ripaus suolaa

Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja laita jääkaappiin esimerkiksi yön yli tai ainakin 30 minuutiksi ennen nauttimista. Kerrosta chiavanukas lasiin tarjoiltavaksi ja laita väliin granolaa, mustikoita tms. Kaakaonibsit sopivat myös hyvin sekaan.

Iloista joulunaikaa!

Lue myös:

Suussa sulava pätkisbrownie

Espanjan ruoka- ja liikuntapäiväkirja

Juustoinen uunipeltileipä

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

Jätä Kommentti